Home Biografie Media Agenda Contact

Sjoerd Haver (1998) is een jonge, ambitieuze dirigent, contrabassist en muziekdocent uit Utrecht. Na zijn eerste muzikale stappen gezet te hebben bij muziekvereniging Soli Driehuis, heeft Sjoerd zich verdiept in het symfonisch repertoire door als slagwerker en contrabassist te spelen in orkesten als het Noordhollands Jeugdorkest, Nederlands Studenten Orkest, en het Sweelinck Orkest. Als dirigent is Sjoerd momenteel verbonden aan Muziekvereniging Amsterdam, Stichting Ensemble Project en symfonieorkest Valse Romantique. Bovendien werkt Sjoerd regelmatig als repetitor bij het CREA orkest en het Amsterdams Studenten Orkest.

''Om samen muziek te maken is een wederzijds vertrouwen essentieel. Ik vertrouw erop dat de muzikanten hun best doen, en zij kunnen erop vertrouwen dat ik mij goed heb voorbereid en alles geef. Zo ontstaat er een sfeer waarin we efficiƫnt, gedetailleerd en gefocust de muziek kunnen ontdekken.''

In 2015 begon Sjoerd aan de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier ontwikkelde hij zich door middel van theorielessen in zowel jazz als klassieke muziek, lessen in verschillende instrumenten en veel verschillende podiumervaringen als veelzijdig muzikant. In deze periode begon hij ook met directielessen bij Jacob Slagter en Lucas Vis en begon hij op 18-jarige leeftijd als dirigent bij Vierwindenkoor Amsterdam.

Om zijn vaardigheden in het dirigeren te verdiepen, begon Sjoerd in 2019 aan de master orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar hij lessen ontving van Etienne Siebens, Ivo Meinen en Sander Teepen. In 2021 behaalde Sjoerd hier zijn diploma. Sindsdien dirigeert hij diverse orkesten, werkt hij op het Cygnus Gymnasium te Amsterdam en treedt hij regelmatig op als contrabassist.